Állami segítség is kell az olcsóbb kólához

Az állam fedezi az étel- és italautomaták adóhatósághoz való bekötési költségének nagy részét.

MTI
2016. 08. 03. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Világgazdaságnak Szöllősi Balázs, a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség elnöke elmondta, hogy az automatánként 30 ezer forintos regisztrációs díj feletti összeget, a forgalmi adatokat kezelő automata felügyeleti egység árát fizeti az állam. Ez 100-150 ezer forint is lehet automatánként.

A lap szerint abban azonban nincs megegyezés, hogy mennyi lesz az automaták adóhatósággal való kapcsolattartásának havi üzemeltetési költsége. Az automatások néhány száz forintos költséget tudnak kigazdálkodni a fogyasztói árak változtatása nélkül, a kormányzat több ezer forintos költséget emleget – írták.

Szöllősi Balázs a Népszavának elmondta, fontos előrelépés, hogy azok a régi gépek, amelyekbe nem lehet netes eszközöket beszerelni, a szakma kérésének megfelelően 2018 januárjáig üzemben tarthatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.