Napelemgyártó céget venne a Tesla

A cég 2,6 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett.

MTI
2016. 08. 01. 21:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyletet – amelyet már június végén megszellőztetett a The Wall Street Journal – teljes egészében részvénycserével bonyolítanák, a SolarCity részvényesei 0,11 Tesla-részvényt kapnának egy SolarCity-papírért. Ez jelenlegi áron részvényenként 25,37 dolláros vételárat jelent.

A piacon egyelőre találgatják, mi lehet a felvásárlás oka. Elon Musk, a Tesla vezére mindkét cég főrészvényese – 26 százalékos tulajdonrésze van a Tesla Motorsban és 22,5 százalékos a SolarCityben –, és a SolarCity első embere az unokatestvére, Lyndon Rive.

A Tesla az elmúlt két évben 1,2 milliárd dollár veszteséget termelt, a szintén kaliforniai székhelyű SolarCity eredménye mínusz 1,1 milliárd dollár volt ugyanezen idő alatt. Az elemzők várakozása szerint idén is veszteséges lesz mindkét cég.

Az ügyletet – amelyet a tervek szerint a negyedik negyedévben zárnának le – még jóvá kell hagynia mindkét társaság részvényeseinek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.