Nettó hitelfelvevővé váltak a magyar háztartások

Az első félév végén a lakosságnak 5768 milliárd forintnyi tartozása volt.

MTI
2016. 08. 01. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva azt írta: a hatodik hónapban a háztartások hitelfelvétele 5,3 milliárd forinttal haladta meg a törlesztések volumenét. Az első fél év végén a lakosságnak 5768 milliárd forintnyi tartozása volt – tették hozzá.

A Világgazdaság kitért arra is, hogy már nem csak a lakáshitelek „fogynak jól”, a fogyasztási hitelek iránt is megélénkült a kereslet. Az első hat hónapban csaknem 230 milliárd forintnyi lakáskölcsönt folyósítottak, míg fogyasztási hitelekből 150 milliárd forintnyit. Utóbbi 56 százalékos növekedés 2015-höz képest – írta a lap, megjegyezve: a viszonylag drága folyószámla- és kártyahitelek továbbra sem kelendők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.