Erőszakot szült a kellemetlen kérdés

Egy elítélt orosz állampolgár letelepedésikötvény-vásárlásáról kérdezett az újságíró.

Wiedemann Tamás
2016. 09. 22. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a tettlegességtől sem riadnak vissza az állami szereplők, ha a korrupciógyanús letelepedésikötvény-üzletről kérdezik őket. A Hír TV riportere azt akarta megtudni Hajdu Jánostól, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetőjétől, hogyan lehetséges az, hogy egy jogerősen, adócsalásért elítélt orosz állampolgár is vehetett letelepedési kötvényt. A TEK vezetőjét a Magyar Honvédség és a TEK lövészeti bemutatóján próbálták szóra bírni, de a lapunk által megírt történettel kapcsolatos kérdés olyan kellemetlenül érintette Hajdu Jánost, hogy teljesen másról kezdett el beszélni. Majd miután a Hír TV riportere ismét nekiszegezte a kérdést, egy terepruhás férfi a gallérjánál fogva rántotta vissza az újságírót, mondván: „Bocsánat, ez nem tartozik ide, fáradjanak arra.” A kormánynak egyre kellemetlenebb, hogy egyre többször kérdeznek rá a sajtó képviselői a letelepedési üzletre, amelynek során 16 ezer külföldi kapott tartózkodási engedélyt.

A jelenet 4:10-nél látható.

 

Lapunk kérdéseire sem válaszolnak a fideszes politikusok, nem magyarázzák meg, miért offshore cégekre bízták a papírok forgalmazását, és miért adnak négyszeres kamatot az adófizetők pénzéből. Eddig 3917 kötvény kelt el, ezáltal 90–108 milliárd forint bevételhez jutottak a többségében offshore helyszíneken bejegyzett vállalkozások, amiből 35 milliárd közpénz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.