Spéder új céget alapított, az Index sorsa forog kockán

Még nem tudni, hogy a kegyvesztett vállalkozónak a hírportál megvédése vagy más a célja az új vagyonkezelővel.

MNO
2016. 10. 28. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután Spéder Zoltán túladott a Portfolio.hu-t és a Pénzcentrum.hu-t működtető cégén, új vagyonkezelő céget jegyeztetett be pénteken a kegyvesztetté vált vállalkozó cemp-x online Zrt. néven – tudta meg a Hvg.hu.

A céget tízmilliós alaptőkével jegyezték be, Spéder az egyedüli tulajdonos, az igazgatóságba Ziegler Gábor, Pusztay András és Prigyeni Lénárd Ferenc került be.

A Hvg.hu megjegyzi, hogy az új cég létrehozása összefüggésben lehet a hírportál sorsával, hiszen a Ziegler és Pusztay az Index.hu Zrt. igazgatósági tagjai, Prigyeni pedig fejlesztőmérnök, aki az Index.hu és a CEMP fejlesztési stratégiájának kidolgozásában vett részt.

Spéder Zoltán nemrég eladta az FHB Bankban meglévő érdekeltségét 7,5 milliárd forintért, s lemondott bankelnöki tisztségéről is. Az üzletember, aki korábban olyan helyzetben volt, hogy ő vezényelhette le a takarékszövetkezeti rendszer átalakítását, mára kegyvesztetté vált.

Tavaly ősszel a jegybank súlyos bírságokat szabott ki az FHB-pénzintézetekre, aztán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő támadta azokat. Majd megkezdődött a kormányhoz közeli sajtóorgánumok lejárató kampánya is: június elején a Magyar Időkben írtak Spéder offshore cégeiről, majd a TV2 Tények Extra című műsorában vetítettek róla riportot. Aztán házkutatást is tartottak az üzletembernél, mivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átfogó vizsgálatot indított a CEMP-pel szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.