A Mol veheti meg a Drehert

A Reuters értesülései szerint a Mol is ajánlatot tett egy konzorcium tagjaként sörmárkák megvásárlására.

MNO
2016. 11. 08. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírügynökségnek kedden nyilatkozó források szerint legalább hat nem kötelező érvényű ajánlat érkezett egyebek mellett a cseh Pilsner Urquell és a lengyel Lech márkákra.

A Reuters értesülése szerint a Mol a lengyel Maspex Wadowice Group üdítőital-gyártóval és a PZU biztosítóval együtt nyújtotta be ajánlatát, míg a japán Asahi Holdings sörgyártó a cseh PPF Group befektetési vállalattal együtt tett ajánlatot. További ajánlattévők között van a Mid Europa Partners, amely a Waberer's új tulajdonosa, valamint egy svájci befektetési vállalat, egy kanadai nyugdíjalap és van köztük magántőke-befektető is.

A második ajánlattételi kör decemberben lesz a Reuters forrásai szerint.

A Mol nem kommentálta az értesülést az MTI érdeklődésére.

A Portfólió arról ír, hogy ha az értesülések mégis helyesnek bizonyulnak és a Mol-csoport valóban tett ajánlatot, illetve tényleg sikerül megvásárolnia az Anheusen-Busch InBev kelet-európai operációját, akkor az azt fogja jelenteni, hogy ismét magyar kézbe kerül a Dreher, amelynek 1993 óta a SAB, majd később a SABMiller volt a tulajdonosa.

A belga–brazil Anheuser-Busch InBev októberben 96,2 milliárd dollárért felvásárolta a Dreher Sörgyárak anyavállalataként is ismert londoni székhelyű SABMillert, a világ második legnagyobb sörgyártóját. Az új sörgyártó a nemzetközi sörpiac harmadát felügyeli. Az AB InBev korábban közölte, teljes egészében értékesíteni kívánja a SABMiller magyarországi, romániai, csehországi, szlovákiai és lengyelországi aktíváit, valamint a Pilsner Urquell Egyesült Államokon kívüli értékesítési jogait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.