Ilyen nincs: nem kell kinyomtatni a neten vett vonatjegyet!

A MÁV véget vetett az eddig illogikus eljárásnak.

MNO
2016. 11. 10. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

E-mailben értesítette a MÁV azon utasait, akik korábban igénybe vették az elektronikus jegyvásárlást, hogy a jövőben már nem kell kinyomtatni a neten vett tikettet, elég lesz egy QR-kódot bemutatni a jegyellenőrnek – írja a Forbes.hu.

A döntés szerintük logikus, hiszen az ellenőrök eddig is a QR-kódot olvasták le – csak éppen a kinyomtatott jegyről. Intercityn, Railjeten és minden pótjegyes vonaton eddig is elfogadták, ha a mobilon mutatta be az ember a kódot, de a személyvonatokon csak a nyomtatott jegy volt érvényes – ezt törölték most el.

A MÁV közleménye szerint a neten vett jegyet tartalmazó PDF bemutatható „korlátozás nélkül bármely vonaton arra alkalmas készülék (pl. okostelefon, hordozható számítógép) képernyőjén, ha készüléke képes a QR-kódot legalább 160×160 képpont méretben megjeleníteni”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.