Nem éri majd meg annyira elektromos autót használni

2017 végére pénzbe kerülhet a töltés a Nemzetgazdasági Minisztérium szándékai szerint.

MTI
2016. 11. 21. 6:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap a minisztériumtól megtudta: már dolgoznak az elektromos autók által vételezhető áram árszabályozásán. Ám amíg nincsenek meg az új tarifák, addig a kereskedők nem kérhetnek pénzt a töltésért, vagyis ingyen tankolható az áram az országban egyre több helyen üzembe helyezett töltőberendezéseken – tette hozzá a lap.

Az NGM Világgazdaságnak adott válasza szerint a tárca 2017 végéig végez a jelenlegi szabályozás finomításával, átalakításával, figyelembe véve a nemzetközi tapasztalatokat is. A lap hozzátette: a minisztériumban eddig nem készült olyan javaslat, hogy az e-áramnak jövedéki adótartalma is legyen, és biztosra vehető, hogy ez az áram versenypiaci termék lesz.

„Mivel a tankolás díja nemcsak az áram díját, hanem egyéb költségeket – így például a töltőamortizációhoz, a kapacitás rendelkezésre tartásához, a karbantartáshoz, az ügyfélszolgálathoz és a parkolóhelyhez kapcsolódó – költségeket is tartalmazza, a hatósági ár bevezetése nem indokolt” – közölte a tárca a lappal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.