A postások 65 ezer forintnyi utalványt kapnak

Nem Erzsébet-utalványt, hanem Posta Palettát. Tavalyhoz képest 30 százalékkal többet.

MTI
2016. 12. 16. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A juttatást két részletben vehetik át a Magyar Posta munkavállalói, karácsony előtt 40 ezer, a két ünnep között 25 ezer forint értékű utalványt kapnak.

A Postás Szakszervezet honlapján üdvözölte a menedzsment törekvését, hogy az elmúlt év eredményeire és a megnövekedett elvárásokra, valamint az év végi hajrára való tekintettel a 2015. decemberinél jóval magasabb mértékű kifizetést kapnak.

A Magyar Posta az MTI kérdésére cáfolta, hogy a szerződéses ügyfelei közül többen felbontották a szerződésüket, ahogyan az több sajtóorgánumban megjelent. Ugyanígy azt is cáfolják, hogy a csomaglogisztikával, akár a levélkézbesítéssel probléma lenne. Egyszerűen az év végi küldeményforgalom extra terhelést jelent.

Közölték, hogy karácsony felé naponta a szokásos csomagmennyiség akár kétszeresét is kezelik. 2016 novemberében az év havi átlagában nézve, 2015 novemberéhez képest csaknem 30 százalékkal több csomaggal foglalkozott a cég.

A posta a küldemények kézbesítésének háromnegyedét határidőn belül teljesíti, a fennmaradó egynegyednél előfordulhatnak csúszások, de ezeket is szinte maradéktalanul, három munkanapon belül eljuttatják a címzettekhez – hangsúlyozta a társaság.

A szervezetre egyébként éppen az állam rótt pluszterheket: Orbán Viktor az Idősek Tanácsának hó elején ülésén jelentette be, hogy a nyugdíjasok a költségvetési többlet terhére még karácsony előtt, illetve legkésőbb az év vége előtt 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kapnak. Hosszas egyeztetés után ezt végül mégiscsak a posta viszi el a közel 3 millió jogosultnak, pedig egy ideig a járási kormányhivatalok dolgozóival akarták kivitetni a küldeményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.