Csepreghy: Médiahecc miatt viszi a posta az utalványokat

Nem csak a nyugdíjasok kapnak karácsonyi ajándékot a kormánytól.

MNO
2016. 12. 09. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Erzsébet-utalványok miatt kialakult médiahecc miatt nem tudtak találkozni a köztisztviselők a nyugdíjasokkal – nyilatkozta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára. Szavai szerint azért szerették volna a kormányhivatalok dolgozóival postáztatni a tízezer forintos utalványokat, hogy testközelből ismerjék meg a nyugdíjasok mindennapi életét és problémáikat. A politikus abszurdnak nevezte, hogy politikai célja lett volna a tervezett akciónak, a szándék egyértelműen az állampolgárokkal kialakítandó személyes konzultáció volt.

Időközben megjelent a Magyar Közlönyben a teljes lista, hogy pontosan kik is kapnak a tízezer forintos utalványból. A huszonnégy pontba szedett lista szerint az öregségi nyugdíjasokon kívül az özvegyi és szülői nyugdíjban, a rokkantsági és a fogyatékossági ellátásban részesülők, a mezőgazdasági szövetkezeti öregségi járadékra jogosultak is számíthatnak az Erzsébet-utalványra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.