Elkapták Bróker Marcsit

San Pedróban tartóztatták le D. Sándornét, a karcagi Kun-Mediátor egykori vezetőjét.

MNO
2016. 12. 13. 7:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

San Pedróban letartóztatták a Bróker Marcsi néven elhíresült D. Sándornét – közölte a Hvg.hu a  The San Pedro Sun tudósítására hivatkozva. A csaló brókert a Belize-hez tartozó Ambergris Caye sziget északi részén található lakásában fogták el, és ki is adták a magyar hatóságoknak.

A karcagi Kun-Mediátor utazási iroda vezetője milliárdokkal húzta le ügyfeleit piramisjátékra hasonlító módszerével. A pénzgyűjtést még 1999-ben kezdte el a helyi OTP volt vezetőjeként a városban jól ismert D. Sándorné, és 2015 tavaszáig ki is tartott a rendszer, amelyben elvileg havonta másfél százalékot meghaladó kamatot kaphattak a betétesek. Ekkor tűnt el D. Sándorné, és hamar kiderült, nemhogy nem lehetett fedezete a beígért magas hozamok kifizetésére, de még engedélye sem volt betétgyűjtésre.

D. Sándorné ellen 2015 áprilisában adtak ki elfogatóparancsot, a cég felszámolását pedig idén augusztusban rendelték el, ám arra kicsi az esély, hogy a károsultak hozzájussanak a pénzükhöz. A kárt akár húszmilliárd forintosra becsülik, a károsultak számát pedig 1500-2000-re teszik, ehhez képest alig kétszázmillió forintnyi pénzt sikerült lefoglalniuk a nyomozóknak.

Az ügyben néhány napja Polt Péter szólalt meg: a legfőbb ügyész egy parlamenti írásbeli kérdésre válaszolva azt nyilatkozta, hogy jövő tavaszig folytatódik a nyomozás a sikkasztási ügyben, amelyben már 793 tanút hallgattak meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.