Húsz százalákkal nő a Mercedes dolgozóiank bére

Kétéves bérmegállapodást kötöttek az érdekképviseleti szervezetekkel.

MTI
2016. 12. 12. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az elmúlt időszakban számos bérfejlesztésre vonatkozó tárgyalást folytatott a Vasas Szakszervezeti Szövetséggel, valamint a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével. A bértárgyalások eredményeként a szervezetek végül kétéves bérmegállapodást kötöttek, melynek értelmében a vállalat 2017 áprilisában minden munkavállalójának 10 százalékos, majd egy év múlva, 2018 áprilisában újabb 10 százalékos alapbéremelést biztosít.

A Mercedes vezetősége ugyan már korábban megegyezett egy többlépcsős, két évre szóló bérfejlesztésről a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével, ennek mértékét a Vasas Szakszervezeti Szövetség kevesellte, így a megállapodást nem írta alá, és november végén kétórás, hajnali sztrájkot hirdetett a kecskeméti Mercedes-gyárban.

A mostani megállapodás után László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke a szervezet honlapján úgy fogalmazott: „a tárgyalások első fordulójában, néhány hónapja még csak 4-5 százalékos bérfejlesztést ajánlott a gyár, azt követően sokáig 7 százalék körüli alapbéremelés körvonalazódott, most viszont aláírták a felek a két évre szóló, évente 10 százalékos bérnövekedésről szóló megállapodást”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.