Már a jövőre gondol a Lidl, sok autós örülni fog

Két fővárosi áruházánál épített ki villanyautótöltő pontot az áruházlánc.

MTI
2016. 12. 06. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XVI. kerületi János utcai és a VIII. kerületi Hungária körúti áruháznál üzemelő berendezések állandó jelleggel működnek, a Lidl a töltést maximálisan 50 kilowatt teljesítménnyel legfeljebb egy óráig ingyenesen biztosítja a vásárlóknak. A nagy teljesítményű, magyar gyártású ABB töltőállomásokat háromfajta töltőfejjel szerelték föl, így szinte az összes típusú elektromos gépkocsi töltésére alkalmasak. A töltőoszlopok egyidejűleg két autó töltését biztosítják.

A most átadott berendezések kiépítése közel 19 millió forintba került. A cég folytatja az elektromos töltőállomások kiépítését, az új berendezések előkészítői munkái már meg is kezdődtek – írták.

A Lidl Magyarország a közleményében felidézte, hogy az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet őszi módosítása szerint 2019 és 2026 között – a település és az árusítótér nagyságától függően – az üzleteknek az új parkolóhelyeket úgy kell kialakítani, hogy száz parkolóhely után legalább tízben elektromos töltőállomás legyen kiépíthető a burkolat megbontása nélkül. A meglévő parkolóknál minden megkezdett száz parkolóhelyből legalább kettőt elektromos töltőállomással kell ellátni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.