Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai azonban 5,7 százalékkal csökkentek.

MTI
2016. 12. 16. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 4,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,2 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az októberi országos kiskereskedelmi forgalom 45 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 39 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

Az élelmiszer-kiskereskedelem 77 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,6 százalékkal nőtt októberben, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 2,0 százalékkal csökkent.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem szinte minden üzlettípusában növekedtek októberben az eladások az előző év azonos időszakához képest. Legnagyobb mértékben az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 3,1 százalékos részesedésű csomagküldő és internetes kiskereskedelmi volumen emelkedett, 16,5 százalékkal, folytatva az évek óta tartó bővülést.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 5,7 százalékkal csökkentek októberben.

Az év tizedik hónapjában az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 853 milliárd forint volt.

Az év első tíz hónapjában a forgalom volumene naptárhatástól megtisztított adatok szerint 4,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,3 százalékkal nőtt az értékesítés volumene a január–októberi időszakban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.