Ötszáz új elektromos töltőhelyet terveznek Budapestre

Az NGM és a főváros projektje 600 millióba kerül majd.

MTI
2016. 12. 13. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NGM keddi tájékoztatása szerint az elektromobilitás elterjesztését célzó Jedlik Ányos-terv megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást a tárca az önkormányzattal.

A főváros biztosítja a töltőállomások helyét és a hozzájuk tartozó parkolóhelyeket, míg a nemzetgazdasági tárca vissza nem térítendő támogatást nyújt az önkormányzati töltőtelepítési programban. A főváros és a kerületek 250 töltőoszlopra, azaz 500 töltőhelyre pályázhatnak, ezek fedezete az októberben kiírt pályázati felhívás szerinti feltételekkel garantált – hangsúlyozta az NGM.

A közlemény szerint az együttműködésben közösen felmérik a jogszabály-változtatási igényeket, valamint közös koncepciót dolgoznak ki a kiépítendő töltőpontok helyének kijelölésére is.

A megállapodás szerint a főváros áttekinti a személyszállítási szolgáltatásokra vonatkozó rendeleteit, és javaslatot tesz a zéró emissziós járművek elterjesztésére a személytaxi-szolgáltatásoknál, illetve egy zéró emissziós járművekre épülő közösségi autómegosztó rendszer (car-sharing) bevezetésénél. Ezzel összhangban a főváros a közszolgáltatásokat ellátó járműpark esetében is megvizsgálja a károsanyag-kibocsátástól mentes járművek alkalmazásának lehetőségét – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.