Tervpályázat jöhet a Galvani híd megvalósítására

A Galvani híd a budai Galvani utca felől a Csepel-sziget csúcsáig tartana.

MNO
2016. 12. 05. 20:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány rendelete szerint a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. útján, Budapest főpolgármesterének bevonásával folytatják majd le a híd megvalósítására vonatkozó nemzetközi tervpályázati eljárást – írja az MTI. A legjobbnak ítélt pályamű felhasználásával fogják lebonyolítani az építési engedélyezési tervdokumentáció elkészítésére vonatkozó közbeszerzési eljárást.

A nemzetközi pályázat lebonyolítását a rendelet szerint haladéktalanul meg kell kezdeni, a szükséges forrást pedig a nemzeti fejlesztési miniszter biztosítja a központi költségvetés XVII. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezete terhére.

Ismeretes, a Galvani híd a budai Galvani utca felől a Csepel-sziget csúcsáig tartana. Az, hogy a kormány új budapesti hidat építene, júliusban derült ki, amikor a budapesti olimpiai pályázat közlekedésfejlesztési terveihez kapcsolódóan megjelent egy kormányhatározat, amely arra utasította a nemzeti fejlesztési minisztert és a nemzetgazdálkodási minisztert, hogy a projekt IKOP-támogatási lehetőségeit vizsgálja meg. 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.