Újabb szakaszokon szélesítik a 21-es főutat

A munkálatok Mátraverebély és Bátonyterenye térségében kezdődnek 2017 első negyedévében.

MTI
2016. 12. 05. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az eredményes közbeszerzési eljárás lezárultával egy 11,3 kilométeres szakaszon kezdődhetnek meg a munkálatok. Mindkét szakaszon a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. konzorciuma lesz a kivitelező.

Mátraszőlős, Tar és Mátraverebély között 4,7 kilométeren építik ki a kétszer két sávos utat, a beruházás 9,27 milliárd forintba kerül. A sámsonházi leágazónál szintben elválasztott csomópontot alakítanak ki. Itt csatlakozik majd be a tari és a mátraverebélyi bekötő út, így a lassú járműveknek biztosított lesz az átjárás.

Ezeknek az utaknak a jelenlegi 21. számú főúti csatlakozásai megszűnnek, a gyalogosok aluljárókon közlekedhetnek majd. A mátraverebélyi elágazónál kétsávos körforgalmi csomópont létesül.

Bátonyterenye térségében 6,6 kilométeren épül ki a négysávos út 9,96 milliárd forintos beruházásban. A nyertes ajánlattevőkkel várhatóan az év végéig kötik meg a szerződést, a munkák 2017 első negyedévében kezdődnek.

Nógrád megyében a 21-es főút négysávossá tétele a legnagyobb volumenű beruházás. Az M3-as autópálya és Salgótarján közötti, 52 kilométeres szakasz négysávosítása még 2001-ben kezdődött Salgótarjánnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.