A sztrádabérlet volt a sláger decemberben

1,1 milliárd forintért adtak el elővételben az idei évre szóló országos és megyei autópálya-matricákat.

MTI
2017. 01. 03. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint 2016. december 8-tól az év végéig több mint 76 ezer 2017. évi országos és megyei autópálya-matricát vásároltak meg az autósok.

Az NFM közleményében hangsúlyozza: az úthasználati jogosultságok ára ötödik éve változatlan, az éves matricákat tavaly decemberben először lehetett már az érvényességi idő kezdete előtt megváltani.

A kereslet az utolsó egy-másfél hétben pörgött fel igazán, az elővásárlási lehetőség első két hetének 20 ezer darabjához képest az ünnepi időszakban csaknem háromszor több sztrádabérlet kelt el. Az elektronikus – mobiltelefonos vagy online – csatornák aránya kétszeresen haladta meg a rendes üzletmenetben megszokottat – írja a szaktárca.

A közleményben Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár rámutatott: a szaktárca arra készül, hogy az elővásárlás lehetőségét ebben az évben már a teljes decemberi hónapra kiterjeszti az autósok részére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.