Madárinfluenza: hattyúk és csirkék fertőződtek meg Csehországban

A járvány Ivancicén és Moravsky Krumlovban terjed.

MTI
2017. 01. 04. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állatorvosi szolgálat az erősen fertőző H5 típusú vírus jelenlétét erősítette meg, és nem zárja ki, hogy az N8-as altípus fertőzte meg a szárnyasokat. Ennek kiderítésére további teszteket végeznek. A H5 nem terjed át emberekre.

A járvány Ivancicén és Moravsky Krumlovban terjed. A két települést három és tíz kilométeres sugarú körben karantén alá helyezték. A nagyobb zónában mintegy 150 ezer baromfi él, egészségi állapotukat rendszeresen ellenőrzik, a fertőzött állatokat megsemmisítik.

A H5N8-as vírustörzs jelenlétét nemrégiben kimutatták Szlovákiában, Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Franciaországban és Horvátországban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.