Sikér: nincs hitelezői választmány

A felszámoló által összehívott hitelezők száma nem érte el a jogszabály szerinti minimumot.

Tóth László Levente
2017. 01. 05. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem alakulhatott meg ma a felszámolás alatt lévő Sikér Malomipari Zrt. hitelezői választmánya. A felszámoló által összehívott hitelezők száma ugyanis nem érte el a jogszabály szerinti minimumot. Korábban megírtuk, hogy az ország egyik legnagyobb malomipari vállalatának csődje miatt több mint kétszáz hitelező pénze ragadt benn: esetenként több tízmillió forinttal tartozik a felszámolás alatt lévő cég, de akad olyan beszállító is, akinél ez eléri a százmillió forintos nagyságrendet.

Információink szerint a cég malmainak új tulajdonosait a háttérben már ki is választhatták, legalábbis erre utal az, hogy a felszámolás alatt lévő Sikér Zrt.-t stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány. Az ilyen cég adósságainak rendezéséhez, hitelezőivel való megegyezéséhez és reorganizációjához nemzetgazdasági vagy kiemelt közérdek fűződik.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.