Megállapodtak a bérekről az Audinál

Tavaly novemberben kezdődtek a tárgyalások.

MTI
2017. 02. 10. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint ez év január 1-jével harmincezer forinttal nő az alapbér, június 1-jétől pedig az egyéni mozgóbérből három százalékot az alapbérbe építenek. 2018. január 1-jétől szintén harmincezer forinttal emelkedik az alapbér, a mozgóbérből pedig további három százalékot építenek az alapbérbe.

A választható béren kívüli juttatás kerete az idén 600 ezer, jövőre 620 ezer forint lesz.

A lojalitás bónuszt idén július 1-jén vezetik be. Az öt és tizenöt évet a vállalatnál dolgozók körében ötévente, ezt követően a huszonöt évet elérők körében évente sávosan emelkedik a bónusz összege, amelyet havonta kapnak meg a dolgozók, öt- és húszezer forint között.

Az AHFSZ és az Audi Hungaria Zrt. között tavaly novemberben kezdődtek a bértárgyalások.

A győri vállalat dolgozói január 28-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, miután a szakszervezet eredménytelennek nyilvánította az addigi tárgyalásokat. A sztrájkban a motorgyári dolgozók közül mintegy ezerötszázan vettek részt.

Az Audi Hungaria Zrt. az Audi és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. A gyárban jelenleg 11 500-an dolgoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.