Szétaprózódott az élelmiszeripari felsőoktatás

Nehéz megtalálni a forrásokat a drága technológiák biztosítására.

MTI
2017. 02. 11. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éder Tamás az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, egy a közelmúltban tartott szakmai kerekasztal-beszélgetésen az merült fel, hogy az erőforrások széttagolódnak, a felaprózódott felsőoktatási struktúrában pedig nehéz megtalálni a forrásokat a drága technológiák biztosítására.

Úgy vélte, szükség lenne külföldi oktatók bevonására és a magyar hallgatók külföldi kiutaztatására, ez a kerekasztalon is felvetődött.

Éder Tamás szerint a modern élelmiszergazdaságról nem él kép a magyar társadalomban, hiszen mindenki még a régi „egy koca, egy udvarban” gondolkodik, emiatt nem is vonzó ez a szakma a fiataloknak. Eközben viszont – hívta fel a figyelmet – ez a szektor is számítástechnikával vezérelt, és használja a modern kori IT-technológiákat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.