Tűz volt a Samsung akkumulátorokat gyártó üzemében

A cég egyszer már megjárta ezzel a tartozékkal.

MNO
2017. 02. 09. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki a Samsung SDI észak-kínai, tiencsini gyárában, a vállalat szóvivője szerint nem gyártási probléma történt, hanem a hulladéklerakó részlegben csaptak fel a lángok – írja a Reuters. A tárolóban hibás akkumulátorok is voltak, azok okozhatták a tüzet.

A helyi tűzoltók közlése szerint is az akkumulátorok miatt keletkezett tűz a gyárban, közlésük szerint azonban a gyártási területen belül gyulladtak ki az akkumulátorok, köztük félkész termékek is.

Az akkumulátorok említése azért kínos a Samsungnak, mivel Galaxy Note 7 okostelefonjait éppen ezen tartozék meghibásodása miatt kellett világszerte visszahívnia. Az SDI tiencsini gyárában készülnek az új modell, a Galaxy S8 akkumulátorai is, ráadásul ez a cég volt az egyik beszállító a Galaxy Note 7 esetében, amely milliárdos veszteséget okozott a Samsungnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.