Mészáros Lőrincé az Opimus

A felcsúti polgármester 16,9 százalékos tulajdonrészt vásárolt.

MNO
2017. 03. 03. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opimus Group Nyrt. 16,9 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg Mészáros Lőrinc. Ugyancsak tulajdonos lett az Opimusban a Konzum Management Kft., mely a részvények 14 százalékát vette meg – és amelyben a felcsúti polgármester a múlt héten 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt.

A Konzum a bejelentés előtt is kötődött Mészároshoz, ez vette meg például Leisztinger Tamástól a Hunguest Hotels-hálózatot, amelyhez aztán csatlakozott Mészáros egyik szállodája is, írja az Index.

Az Opimus részvényeivel való kereskedést péntek délelőtt függesztették fel a Budapesti Értéktőzsdén.

A 444.hu úgy tudja, Mészáros 53,4 millió, a Konzum 44,2 millió darab Opimus-részvényt vett. Az Opimus tőzsdei árfolyama 40 forint körül van, tehát a két pakett mintegy 3,6 milliárd forintért mehetett el, már ha piaci áron kötötték az üzletet.

Korábban a tőzsdei cég tulajdonában lévő Opimus Press vásárolta meg a Népszabadság kiadóját, a Mediaworksöt. A lapot aztán gazdasági, fenntarthatósági okokra hivatkozva szüntették meg, és a korábbi felvetésekkel ellentétben nem indították újra.

Bár Mészáros Lőrinc korábban tagadta, hogy köze lenne az Opimushoz, mindenképpen beszédes volt, hogy a vállalatban tulajdonos volt bizalmi embere, Csík Zoltán. Mint a Privátbankár.hu is beszámolt róla, a részvénytársaságban 5,25 százalékos tulajdonrészt kapott a 2015-ben botrányos körülmények között bedőlő Buda-Cash Brókerház is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.