A versenyhivatal még nem bólintott rá a Hungast felvásárlására

Nyár végéig biztos nem jön létre a tervezett akvizíció.

Lőrincz Tamás
2017. 04. 04. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hungast az Elamen Zrt. 51 százalékos tulajdonrészének megszerzése után azt tervezte, hogy felvásárolja a közétkeztetési piac másik jelentős szereplőjét, a Sodexót is. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azonban még nem bólintott rá az ügyletre, a Figyelő Online-nal ugyanis azt közölte a versenyhivatal szóvivője, hogy teljes körű versenyfelügyeleti eljárást indítottak a Hungast–Sodexo tranzakció kapcsán. Az ügyintézési határidő négy hónap. Ez egyben azt is jelenti, hogy nyár végéig semmiképpen nem jöhet létre a tervezett felvásárlás. 

A Hungast korábban azzal került a hírekbe, hogy Óbudán – a hatóságok álláspontja szerint – tömeges ételmérgezés történt a cégcsoporthoz tartozó, Gyermekmenza Kft. által működtetett menzákon. A hivatalos vizsgálat első és másodfokon azt állapította meg, hogy ételmérgezés történt, ugyanezt állapította meg egy másik eljáró szerv is, a szülők pedig arról számoltak be, hogy a gyerekeknek ment a hasuk, sokan hánytak is. A Hungast azonban kétségbe vonja a hatósági eljárást és az eredményt is, szerintük ugyanis a később kimutatott, mérgezést okozó baktérium jelenléte a felszolgálás idején határértéken belüli volt. A cégcsoport úgy véli, annak sincs „igazolt bizonyítéka”, hogy valóban megbetegedtek a gyerekek.

Az ügy bíróságon folytatódik, legkorábban májusban lehet ítélet.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.