Hamarosan benyújtják a legújabb Tesco-törvényeket

A kormánynak vannak még ötletei a kiskereskedelem szabályozására, hamarosan be is nyújtják a javaslatokat.

MTI
2017. 04. 11. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még áprilisban előterjeszthetik a kiskereskedelmi ágazatot érintő – a vasárnapi szabadnappal és bérpótlékkal, a minimális eladói létszámmal és az áruk minőségével kapcsolatos – kormánypárti javaslatokat. Ezt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be  keddi sajtótájékoztatóján, de azt hangsúlyozta, hogy döntés egyik kérdésben sincs.

A politikus elismerte, a sajtóban korábban megjelenteknek megfelelően van olyan javaslat, hogy a kiskereskedelemben havonta legalább két szabad vasárnapjuk legyen a dolgozóknak, amikor pedig munkát végeznek a hét utolsó napján, kapjanak bérpótlékot.

Fogyasztóvédelmi okokkal magyarázta azt a tervet, hogy forgalom- vagy négyzetméter-arányosan minimális eladói létszámot írnának elő – amelyik cég pedig ezt nem teljesíti, attól pluszhozzájárulást szednének –, ahogyan azt is, hogy ha egy Magyarországon és külföldön is forgalmazott termék beltartalma eltérő, azt fel kellene tüntetni az árun.

Egy korábbi tervezetben szerepelt az is, hogy korlátozzák a kiskereskedelemben reklámra fordítható összegeket, de Kósa Lajos erre most azt mondta: ő nem támogatja a tervet, mert ez sérthetné a gazdálkodás szabadságát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.