Leginkább az oroszok kedvelik Magyarországot

Oroszországból 45,1 százalékkal nőtt a forgalom a szálláshelyeken.

MN
2017. 04. 10. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Februárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,8, a belföldi vendégek által eltöltötteké 5,2 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi szálláshelyek forgalma ezzel 6,5 százalékkal haladta meg a tavaly februárit – írja az MTI Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfői jelentése alapján.

A legfontosabb küldő országok közül Oroszországból 45,1 százalékkal, Romániából 8,6 és Franciaországból 15,9 nőtt a forgalom a szálláshelyeken, Németországból szerény 3,8, Csehországból 5,8 és az Egyesült Királyságból 7,2 százalékkal nőtt a vendégéjszakában mért forgalom. Az Ausztriából és az Olaszországból érkezett vendégek által eltöltött éjszakák száma stagnált.

Februárban 7,4 százalékkal több külföldi vendég 294 ezer éjszakát töltött el, míg a belföldi vendégek száma 2,9 százalékkal 331 ezerre emelkedett. A külföldiek 723 ezer, a belföldi vendégek 709 ezer éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken.

A vendégéjszakában mért forgalom csaknem kétharmada Budapestre koncentrálódott, ahol 12 százalékos növekedést tapasztaltak a szálláshelyeken – jelentette a KSH.

Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 2,3 százalékkal többet, 945 millió forintot költöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

A kereskedelmi szálláshelyek közül 1661 helyen fogadták el pihenőkártyát.

Az év első két hónapjában 8,1 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyeken, a külföldiek 10,7, a belföldiek 5,4 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak.

Az összes bevétel 10,3 százalékkal 47 milliárd forintra emelkedett, ebből a szállásdíjak 12,3 százalékos emelkedéssel 25,4 milliárdra rúgtak, míg a vendéglátásból 6,3 százalékkal 11 milliárd forintra nőtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.