Elkérhetik a postán a személyit, ha csekket ad fel

A pénzmosás elleni törvény új rendelkezése június 26-án lépett életbe.

MN
2017. 06. 27. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőtől elkérhetik a személyi igazolványt és a lakcímkártyát a postán a sárga és a fehér csekk befizetésekor – hívta fel a figyelmet a Napi.hu. A pénzmosás elleni törvény új rendelkezése június 26-án lépett életbe.

A portál emlékeztet, a 2017. évi LIII. törvény, azaz a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló szabályozás alapján hétfőtől a hárommillió-hatszázezer forintot el nem érő ügyleti megbízás teljesítésekor a postai szolgáltató az azonosításnál köteles rögzíteni természetes személy esetén a családi és utónevet, valamint a születési helyet, időt, a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfél esetében a nevét, rövidített nevét, valamint a székhelyének, külföldi székhelyű vállalkozás esetén – amennyiben ilyennel rendelkezik – a magyarországi fióktelepének címét.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.