Hadat üzen a műtrágyának Kína

Anyagilag támogatnák azt, aki szerves trágyát használ.

MTI
2017. 06. 14. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központi költségvetés alapot létesít a műtrágyák kiváltásának támogatására a tea-, a zöldség- és a gyümölcstermesztésben – jelentette be Jü Hszin-zsung (Yu Xinrong) mezőgazdasági miniszterhelyettes. Hozzátette: a szerves trágyázásra áttérő mezőgazdasági termelők anyagi támogatása mellett a szabályozásban is végrehajtják a szükséges módosításokat a mezőgazdaság „zöld” fejlesztésének elősegítése érdekében.

Kínában tavaly első alkalommal nem növekedett a műtrágya-felhasználás az ország gazdaságának megnyitása és a reformok megindítása óta – közölte Jü.

A mostani terv a gyümölcs-, zöldség- és teatermesztésben a műtrágyahasználat húszszázalékos csökkentését irányozza elő az évtized végéig. A miniszterhelyettes rámutatott, hogy az ország állattenyésztési ágazatában évi hárommilliárd tonna szerves trágya keletkezik, és ennek mindössze a felét hasznosítják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.