Ingatlanok tucatjaitól válik meg a közmédia

Az MNV Zrt. Budapesten 26, vidéken 21 esetben veszi át a tulajdonosi jogok gyakorlását.

MN
2017. 06. 07. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban tévé-, rádióstúdióknak helyet adó ingatlanokat, illetve a Magyar Távirati Iroda egyes tudósítói irodáit és üdülőt is átad a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek – írja a Világgazdaság.

Azokról az ingatlanokról van szó, amelyek nem szükségesek az MTVA feladatainak ellátásához, így ezeknek az állami ingatlanoknak a tulajdonosi joggyakorlását a későbbiekben a vagyonkezelő látja el. Az MNV Zrt. Budapesten 26, vidéken 21 ingatlan esetében veszi át a tulajdonosi jogok gyakorlását az MTVA-tól – tájékoztatta a lapot az MTVA.

A közmédia budapesti két leg­emblematikusabb épületét, a Naphegy tér 8. szám alatti ingatlan teljes területét, illetve a Bródy Sándor utcai társasházi ingatlant továbbra is az MTVA használja. Ezért első ütemben a Pollack Mihály téren lévő Károlyi-palotát és irodaépületet, valamint a Bródy Sándor utca 5. szám alatt lévő épületet adják át az MNV Zrt.-nek.

Az átadás-átvétel a két szervezet közötti megállapodás aláírásával több ütemben fog történni, ennek előkészítése jelenleg is zajlik – közölte a Világgazdasággal az MNV. Egyelőre nem tudni, mekkora lehet az ingatlanok piaci értéke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.