Japán tulajdonba került a Google robotfejlesztő cége

A SoftBankhez került a Boston Dynamics.

MTI
2017. 06. 09. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google három és fél évvel ezelőtt vásárolta meg az egyebek között az amerikai hadsereg számára is robotokat fejlesztő Boston Dynamics céget. A vételárat az üzletfelek nem hozták nyilvánosságra.

Már 2016 elején felütötték a fejüket a médiában az első jelentések arról, hogy az Alphabet meg kíván válni a Boston Dynamicstól. Az értesülések szerint ugyanis a Google anyavállalata arra a következtetésre jutott, hogy az elkövetkező években nem lehet számítani kereskedelmileg is hasznosítható jelentős fejlesztési eredményre a technológiai vállalattól. A potenciális vásárlók neve között a Toyota és az Amazon neve is felmerült.

A SoftBank a Boston Dynamics átvételével tovább erősíti robottechnológiai üzletágát, amelyhez egyebek között már a vendéglátásban használt humanoid robotokat kifejlesztő Pepper is tartozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.