Kiderült, hogy mennyit adózik Orbán és Rogán

A miniszterelnök tavaly 18,7 milliót keresett, ebből 2,8 millió forint adót fizetett be.

MN
2017. 06. 07. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány honlapján közzétették az adófizetési dokumentumokat, mely alapján nagy átlagban 2-3 millió forint közötti adót fizettek a miniszterek és az államtitkárok – szúrta ki az Mfor.hu.

Ezekből kiderül: Orbán Viktor tavaly 18,7 millió forintot keresett, mely után összesen 2,8 millió forint adót fizetett be az államkasszába, ami kevesebb a 2015-ös jövedelme után fizetett 3,8 milliónál. Azonban még ezzel a fizetendő adóval is meghaladja az átlagot.

A dokumentumok alapján

Több esetben fizettek adót külön adózó jövedelmek után is. Ilyen formában Seszták Miklós fejlesztési miniszter járult hozzá legnagyobb mértékben a költségvetéshez, hiszen 9,1 millió forint adót kellett befizetnie a 61 milliós jövedelme után. Jelentős összeget kellett adóznia Tuzson Bencének, 5,2 milliót a 34,7 milliós jövedelme után – derül ki az Mfor.hu összesítéséből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.