Milliárdokkal bővül a mobilnetezők száma

Kínában és Indiában várnak jelentős növekedést.

MTI
2017. 06. 13. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A telekommunikációs cég keddi előrejelzése alapján a globális mobiladat-forgalom a nyolcszorosára növekedhet 2022-re, az okostelefonok mobiladat-forgalma havonta 66 exabájtra (több mint 16 milliárd DVD-n tárolható adatmennyiség) emelkedhet. A vállalat a következő években várható bővülést főleg az Indiában tapasztalható növekedéssel magyarázza, de jelentős emelkedést várnak Kínában is. A mobilhálózatok globális forgalmának bővülése 2016 és 2017 első negyedévei között elérte a 70 százalékot – tették hozzá.

A közlemény szerint a mostani forgalomnövekedéshez hasonló utoljára 2013-ban volt. Jövőre a 4G lehet az uralkodó technológia – várhatóan átveszi az elsőséget az adattovábbításra alkalmas mobilkommunikációs rendszertől (GSM) –, de a hatékonyságot és automatizálást célzó iparági megoldások már az ötödik generációs megoldásokat igénylik – írták.

Az Ericsson szerint 5 év múlva a lakosság 15 százalékának lesz 5G-lefedettsége, a technológiát így addigra több mint félmilliárd előfizető használhatja majd világszerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.