Negyvenegy év után búcsút intett a NOB-nak a McDonald’s

Felbontotta főszponzori szerződését a szervezettel az amerikai gyorsétteremlánc.

MN
2017. 06. 16. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyvenegy év után felbontotta főszponzori szerződését a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) a McDonald’s gyorsétteremlánc – írja az MTI a szervezet pénteki közlésére hivatkozva. A felek megállapodtak az egyezség azonnali megszüntetéséről, amelyből így három évvel korábban lépett ki az amerikai cég.

A McDonald’s egyike volt annak a 13 főtámogatónak, amelynek szerződése volt a 2018-as pjongcsangi téli, és a 2020-as tokiói nyári játékokra, amelynek alapján a négyéves ciklusban több mint egymilliárd dollárral segítette az olimpiai mozgalmat.

A multinacionális vállalat 1968 óta támogatta az ötkarikás játékokat, 1976 óta pedig egyik főszponzora volt. A jövő évi, dél-koreai téli olimpián ugyanakkor nemzeti együttműködő partnerként jelen lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.