Újabb Mészáros-cég tarolt közbeszerzésen

A vagyonkezelő súlyos milliárdokért kötött keretszerződést egy konzorciummal.

Erdősi Csaba
2017. 06. 27. 9:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyvenmilliárd forint értékű keretmegállapodást kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egy hat cégből álló konzorciummal kivitelezési munkák elvégzésére. Az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelent tájékoztató szerint a társaságok „különösen, de nem kizárólagosan műemléki védelem alatt álló építményeken” magasépítési munkákat, teljes körű felújítást, átalakítást, gépészeti felújításokat és egyéb munkákat végezhetnek – a konkrét helyszínek megnevezése nélkül.

A nyertes konzorcium a következő társaságokból áll össze: West Hungária Bau Kft., Penta Industry Kft., Nyírépszer Hungária Kft., Zeron Zrt., ZÁÉV Építőipari Zrt., FEJÉR-B.Á.L. Zrt. Utóbbi társaság felcsúti bejegyzésű és természetesen a polgármester, Mészáros Lőrinc társtulajdonában áll. Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint mellette Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix jegyzik tulajdonosként a társaságot. A zártkörű részvénytársaság a milliárdos nagyvállalkozó egyik kevésbé ismert cége. Csupán 2015-ben alapították, de sikerességét jelzi, hogy már ebben az évben elnyert egy több száz millió forintos közbeszerzést a bicskei tanuszoda fejlesztésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.