Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

A közkiadásokkal a lakosságot terhelte meg az Orbán-kormány

Jót tenne a kisebb forgalmi adó a magyar cégeknek – mondta a Lánchíd Rádióban Varga István pénzügyi szakértő.

MN
2018. 01. 19. 9:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jót tenne a kisebb forgalmi adó a magyar cégeknek. A közös adópolitika az európai egyesült államokhoz vezető út része – hangsúlyozta a Lánchíd Rádióban Varga István pénzügyi szakértő, aki hozzátette, hogy a magyar politika éveken át valójában a felzárkózás ellen dolgozott.

Varga úgy véli, hogy az Európában legalacsonyabb társasági adó és a világ legmagasabb áfája valójában az idegen tőke érdekeit szolgálta, mert a közkiadásokkal így a lakosságot terhelték meg, nem pedig a betelepülő külföldi vállalkozásokat.

A szakember úgy látja: Magyarországnak jót tehet, ha egységesítik az unióban a forgalmi adót. Szerinte segítené a gazdaságot, főként a kisebb vállalkozásokat egy itthoni általános áfacsökkentés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.