Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Béremelés a SPAR-nál: havi bruttó 200 ezer lesz a kezdő fizetés

A vállalat valamennyi munkavállalója magasabb fizetést kap az idén.

MN
2018. 01. 15. 12:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodott a 2018-as bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) – írja az MTI.

A SPAR és a KASZ közös közleményben ismertették, hogy a vállalat valamennyi munkavállalója magasabb fizetést kap az idén. A SPAR garantált bérminimum, illetve minimálbér jogszabályban rögzített emelésén túl is biztosít bérfejlesztést a dolgozóknak, a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a kezdő bér legalább havi bruttó 200 ezer forint lesz – tették hozzá.

A béremelés mellett bevezetik a SPAR hűségprogramot, amellyel béren kívüli juttatásokat is kapnak a munkavállalók, a SPAR-nál eltöltött évek függvényében. Emellett megmarad a dolgozók 13. havi juttatása, valamint továbbra is él a 10 százalékos dolgozói vásárlási kedvezmény.

A közleményben Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője hangsúlyozta: a vállalat tavaly 10 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtott végre, idén ez eléri a 9 milliárd forintot, amelyet a járulékcsökkentés közel 1 milliárd forint értékben fedez. Ez két év alatt a bérek 40 százalékos növekedését jelenti a SPAR-nál.

A közlemény szerint a SPAR Magyarország beruházási kerete idén meghaladja a 23 milliárd forintot, amelyet az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be. Ennek keretében közel 20 áruházat újíthatnak fel és több új áruházat is átadhatnak.

Maczelka Márk megjegyezte: a tervek szerint a beruházásoknak köszönhetően a dolgozók létszáma idén tovább bővülhet. A cég fluktuációs rátája egy év alatt közel 7 százalékponttal csökkent, ami a bérfelzárkóztatási stratégia helyességét támasztja alá.

Korábbi közlés szerint a SPAR Magyarország árbevétele 2016-ban meghaladta az 516 milliárd forintot, 5,2 százalékkal volt több az előző évinél. A cég 26 éve van jelen Magyarországon, hálózatához 508 üzlet tartozik, ebből 133-at üzemeltetnek franchise partnerek. A társaság 13 ezer munkavállalójával évek óta Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.