Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Törökország

Nagyon megérte az önkéntes nyugdíjpénztárakba fektetni 2017-ben

Magas hozamokat értek el a pénztárak, a legjobban teljesítő alap 15,45 százalékot emelkedett tavaly.

MTI
2018. 01. 12. 5:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét jó évet zártak tavaly a nyugdíjpénztárak – írja pénteki számában a Világgazdaság. Néhány alacsony kockázatú portfóliót leszámítva minden önkéntes nyugdíjpénztári alap reálhozamot ért el, sőt a legjobban teljesítők két számjegyű pluszban zártak.

A lap emlékeztet arra, hogy 2017 a tőzsdék számára kiváló év volt, ennek megfelelően a részvényeket magas arányban tartó portfóliók érték el a legmagasabb hozamokat.

A lista élén az Allianz kockázatvállaló alapja áll, amely 15,45 százalékot emelkedett 2017-ben. Ez a portfólió 90 százaléknyi részvényt tartalmaz, legnagyobbrészt külföldi értékpapírt. Két számjegyű hozamot ért még el az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár Dinamikus és Növekedési portfóliója, a Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Aktív és a Pannónia Növekedési alapja is. Mindegyik magas arányban tart részvényeket.

Kivétel nélkül reálhozamot értek el a kiegyensúlyozott portfóliók is, amelyek 25-40 százaléknyi részvényt tartanak. Ebben a kategóriában az OTP portfóliója érte el a legmagasabb, 8,65 százalékos hozamot.

A kockázatkerülő, klasszikus portfóliók hozama jellemzően 3 százalék körül alakult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.