Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Önvezető autókat hoz forgalomba a General Motors

Kérelmet nyújtott be a GM kormány, pedál és más kezelőszerv nélküli autók gyártásának engedélyezésére.

MTI
2018. 01. 12. 18:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérelmet nyújtott be a General Motors (GM) autógyár kormány, pedál és más kezelőszerv nélküli önvezető autók gyártásának engedélyezésére a washingtoni kereskedelmi minisztériumnál.

A General Motors 2019-től tervezi kereskedelmi forgalomba  kormány és pedálok nélküli önvezető autók forgalomba hozatalát. A GM az önvezető járművekkel a robottaxik és a fuvarmegosztó mobilitási szolgáltatások piacát célozza meg.

A General Motors saját bevallása szerint már tömeggyártásra kész állapotba hozta a Chevrolet Bolt elektromos változatának minden emberi beavatkozás nélkül biztonságosan közlekedni képes verzióját, a Cruise AV modellt.

A General Motors a robottaxiflotta alapjának szánja az önvezető járműtechnika fejlesztésével foglalkozó leányvállalatával, a Cruise Automation céggel közösen kifejlesztett Cruise AV modellt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.