Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Törökország

Uniós pénzből épít sörgyárat Matolcsy Ádám barátja

Bejegyzése után néhány hónappal 350 millió forintos uniós támogatást nyert a Hübris Projekt Kft.

MN
2018. 01. 10. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beindultak Matolcsy Ádám barátai: egyikük luxuslakásokat épít a Vörösmarty téren, másikuk pedig uniós támogatásból kezd sörgyártásba – írja a Magyar Narancs.

A lap szerint 2017. eleji bejegyzése után néhány hónappal a Hübris Projekt Kft. 350 millió forintos uniós támogatást nyert sörfőző üzemének berendezésére. A szeptemberben kiírt közbeszerzés novemberre zárult le, a pályázatból pedig kiderül, hogy 2000 literes kapacitással terveznek, amivel akár évi 6000 hl sört is le lehet főzni.

A Hübris székhelye egyébként Balatonakarattyán van, egy olyan családi házban, amely a Frank Digital tulajdona (ez egy kreatív ügynökség, amelyet Száraz István alapított). A Hübris korábban Matolcsy Ádámtól bérelt egy 2,7 hektáros területet.

Az Opten adatai szerint a Hübris Projekt Kft. többségi tulajdonosa egy bizonyos F Trans Kft., amelynek tulajdonosai – személyes adataik alapján – a Hübris ügyvezetőjének, a 31 Farkas Tímeának szülei és nagybátyja. A lap azt írja, Farkas Tímea több szálon is kötődik a Matolcsy Ádám, ifjabb Szemereyk és Száraz István révén ismertté vált baráti-üzleti körhöz.

Farkas Tímea férjével, a szintén Matolcsy Ádám baráti köréhez tartozó Pintér Mátéval és Száraz Istvánnal egyszerre volt tulajdonos a belvárosi Macesz Huszár étteremben. A 32 éves Pintér Máté benne van a Harang Kft.-ben, amely a Lánchíd pesti hídfőjénél lévő Raqpart nevű helyet viszi a nyári szezonban.

A legérdekesebb azonban Pintér Infit Invest nevű cége, amelynek székhelye a Vörösmarty tér 3. – ez a híres Kasselik-ház, a volt Luxus Áruház műemlék épülete. Korábban a 444.hu írta meg, hogy Pintér 2015 decemberében lett az Infit tulajdonosa, és a társaság Pintér felbukkanása után nem sokkal 891 millió forintos hitelt kapott az NHB-tól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.