Meghosszabbította a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket

Áprilisban sem kell szochót és szakképzési hozzájárulást fizetni a munkaviszonyban foglalkoztatottak után, a katások továbbra is mentesülnek az adófizetés alól.

Jakubász Tamás
2021. 03. 27. 20:14
null
20210305 Budapest illusztráció: fodrász, műköröm,koronavírus-járvány harmadik hulláma alatt. A boltbezárások előtti utolsó hétvégén. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több gazdaságvédelmi intézkedést is megnyújtott egy hónappal a kormány – derül ki a Magyar Közlöny friss számából. Eszerint például a munkaadóknak – 2020 novembere, decembere, valamint 2021 januárja, februárja és márciusa után –

áprilisban sem kell szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást fizetniük a munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozóik után. A katások is mentesülnek az adófizetés alól, az áprilisi tételes adót nem kell leróniuk.

Az érintett ágazatok felsorolásán nem változtatott az új jogszabály: azt a vállalkozást, amelyet eddig kedvezmény illetett meg, áprilisban is élhet a lehetőséggel.

Emellett

egy hónappal hosszabb ideig jár az ingyenes internet is.

A köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban részt vevőket megillető ingyenesség így már ötször 30 napra szól. Az ingyenesség – ahogy a jogszabály fogalmaz – az alapfokú nevelés-oktatást végző köznevelési intézménnyel fennálló jogviszonyra tekintettel is igénybe vehető, mégpedig kétszer 30 napra, tehát áprilisra is.

Számos ágazatban egy hónappal megnyújtották azt az időszakot, amikor az állami, önkormányzati helyiségek bérlésekor nem kell bérleti díjat fizetni. Március után áprilisban sem kell díjat fizetni egyes ipari, kereskedelmi vállalkozásoknak.

A részletes lista a Magyar Közlönyben, itt olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.