Két hazai fürdő a tíz legjobb európai között

A Hévízi-tó és a fővárosi Széchenyi Gyógyfürdő is szerepel az egyik legnagyobb nemzetközi útikalauz, a Lonely Planet által készített listán.

2021. 09. 20. 10:10
null
Tavaly május és augusztus között hétszázezer vendéget fogadtak a fővárosi létesítmények Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két magyar fürdő, a Hévízi-tó és a fővárosi Széchenyi Gyógyfürdő is szerepel az egyik legnagyobb nemzetközi útikalauz, a Lonely Planet által készített rangos listán – értesült a Magyar Nemzet. Világviszonylatban első helyre került az ásványi anyagokban gazdag vizű izlandi Kék lagúna, a második helyre sorolták a bathi Thermae Bath Spát. A harmadik helyre érdemesítette a Lonely Planet kalauz a hévízi Tófürdőt, amely pályázatában a Vissza a természethez mottót választotta. 

A magyar fürdőkultúra büszkeségének megítélésében a kiváló gyógyhatású víz mellett az is szerepet kapott, hogy a tó látványát gyönyörű tavirózsák teszik emelkedett hangulatúvá, mellette gondozott parkok találhatók, továbbá, hogy a fürdő télen is látogatható. A hetedik helyre sorolta a magazin pályázati bíráló bizottsága a Jut hely mindenkinek mottóval pályázó fővárosi Széchenyi Gyógyfürdőt, amely 21 medencéjével és tíz szaunájával érdemelte ki az előkelő helyezést. 

Lapunk kérdésére, hogy elégedett-e a két magyar fürdő szereplésével az európai legjobbakat felsorakoztató listán, Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára röviden csak ennyit mondott: Hévíz és a Széchenyi-fürdő mellett mások, többen is megérdemelték volna, hogy bekerüljenek e körbe.

Borítókép: Széchenyi Gyógyfürdő, MTI/Balogh Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.