Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Komoly nevek a 9. Borkonferencia szakmai programjában

Az eseményt október 21-én rendezik a budapesti New York Palotában.

Magyar Nemzet
2021. 09. 30. 19:50
Budapest, 2019. december 5. Vörösbort töltenek a Magyar Bor Akadémia budapesti sajtótájékoztatóján 2019. december 4-én. Az év bortermelője Magyarországon címet Koch Csaba Hajós-Bajai borvidéki borász nyerte el. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes a program, komoly nevek szerepelnek az október 21-én megrendezendő 9. Borkonferencián az előadók listáján. A helyszín a budapesti New York Palota. A ma közzétett részletes programból kiderül: a szervezők igyekeznek újdonságokat behozni, kóstolós programot is szervezni és minél inkább bevonni a hallgatóságot is az eseményekbe, arra ösztönözve a konferencia résztvevőit és az érdeklődőket, hogy hallassák a hangjukat.

Az agrárminisztérium minden bizonnyal húsbavágó bejelentésekkel érkezik a pályázati lehetőségekkel kapcsolatban, de Gilvesy Róbert jóvoltából hallhatunk majd olyan fontos trendekről, mint a vulkanikus borok, vagy Miklós Csabitól olyan aktualitásokról, amelyek a covid alatti válságkezeléssel és értékesítéssel függenek össze – olvasható a szervezők közleményében.

Online előadás formájában ott lesz a Francis Ford Coppolát és Jeff Bezost is a korábbi partnerei között tudó Paul Mabray, a Pix.wine alapítója (aki a jövőbe enged majd bepillantást), illetve Elizabeth Gabay MW is, aki a rozé borok forradalmáról beszél majd nemzetközi összehasonlításban.

Nagy érdeklődés előzi meg a Rozé Masterclasst, amelynek keretein belül Fiáth Attila (nemzetközi borakadémikus, egyetemi tanár, a TOP 100 magyar bor idei zsűrijének elnöke) és három fiatal magyar borász – Konyári Borbála, Frittmann Péter és Sebestyén Csaba – segítségével a résztvevők áttekinthetik és „megkóstolhatják" a hazai viszonyokat is.

Hallhatnak a résztvevők a Törleyt is tulajdonló társaság, a Henkell-Freixenet akvizíciójáról is és két kerekasztal-beszélgetésbe is bekapcsolódhatnak. A „Borászat, mint befektetés hazánkban" témájú kerekasztalt Bánlaki D. Stella, a Forbes főmunkatársa vezeti aki a gazdasági élet olyan vezető szereplőivel beszélget majd, mint Csányi Attila (vezérigazgató, Bonafarm Csoport), Márton Péter (igazgatósági tag, Capital Consulting Zrt.; tulajdonos, Márton Birtok) és Váradi József (vezérigazgató, Wizz Air; tulajdonos, Juliet Victor).

 A másik beszélgetés „Az édesborok jövője a világban – Tokaj" témakörét boncolgatja majd olyan szakavatott véleményvezérekkel, mint  Áts Károly (Grand Tokaj Zrt, Borászok Borásza 2020), Demeter Endre (DemeterVin), Kutas István (kommunikációs szakember, borgyűjtő) és Litauszki Zsolt (kreatívséf, BDPST Group).

A szervezők kifejezetten kérik a résztvevőket és az érintetteket, hogy hallassák ők is a hangjukat, a konferencián ragadják magukhoz a mikrofont, vagy akár előre küldjék el kérdéseiket a konferencia weboldalán található e-mail-címre vagy a hivatalos Facebook oldalon keresztül – áll a közleményben.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Lehet pályázni a Jövő Borásza ösztöndíjra

A Jövő Borásza Ösztöndíjra november 15-ig adhatnak be pályázatot szőlész-borász egyetemi hallgatók. Az ösztöndíjprogram keretein belül a pályázatot kiíró Vinum Praemium Alapítvány 1.000.000 Forintot biztosít külföldi szüreti gyakorlatra a nyertes pályázónak, aki a legjobb borászoknál szerezhet szüreti gyakorlatot is. Pályázati kiírás és részletek: https://boraszokborasza.hu/hu/osztondijprogram.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.