időjárás 7°C Elza 2021. December 1.
logo

Korlátozást vezetett be a Mol

Magyar Nemzet
2021.10.27. 16:20
Korlátozást vezetett be a Mol

Az egész Európában tapasztalható gázáremelkedés miatt átmenetileg hiánycikk lett az AdBlue, de a Molhoz mint forgalmazóhoz továbbra is olyan mennyiség érkezik a gyártóktól, amellyel normál kereslet esetén zavartalanul lehet biztosítani az ellátást. A cég folyamatosan dolgozik az ellátás biztosításán, de vásárlási korlátozásokat vezetett be, hogy minél több fogyasztót ki tudjon szolgálni.

A Molhoz továbbra is annyi AdBlue érkezik a gyártóktól, amellyel ki tudja szolgálni a normál lakossági igényeket, de az utóbbi napokban tapasztalható tömeges felvásárlási hullám miatt tíz-hússzorosára nőtt a kereslet. A vállalat a kiskereskedelemben vásárlási korlátozásokkal gondoskodik az ellátásbiztonságról, de a közfeladatot ellátó szerveket a készlet erejéig továbbra is korlátlanul kiszolgálja – közölte a társaság.

A közlemény emlékeztetett arra, hogy az egész Európában tapasztalható gázáremelkedés miatt átmenetileg hiánycikk lett az AdBlue, de a Molhoz mint forgalmazóhoz továbbra is olyan mennyiség érkezik a gyártóktól, amellyel normál kereslet esetén zavartalan maradhat az ellátás. Az elmúlt napokban azonban tíz-hússzorosára nőtt a lakossági kereslet: 

elindult egy tömeges, részben nyerészkedési célú felvásárlás, amely felborította a magyar piacot, és időszakos hiányt okozott. 

A Mol – bár a gyártói kapacitásra forgalmazóként nincs befolyása – folyamatosan dolgozik az ellátás biztosításán: vásárlási korlátozásokat vezetett be, hogy minél több fogyasztót ki tudjon szolgálni – jelezte a társaság. 

A magyar olajcég arra is felhívta a figyelmet, hogy jelenleg egy tranzakción belül egy darab kannás terméket lehet vásárolni, a pisztolyos AdBlue-tankolás esetén pedig maximum ötven liter az egy alkalommal kiadható mennyiség. 

A Mol a töltőállomásokon a közfeladatot ellátó szerveknek, a mentőknek, a tűzoltóságnak és a rendőrségnek a készlet erejéig továbbra is korlátozások nélkül biztosítja az adalékanyagot. 

A Mol-Lub Kft. pedig teljesíti a szerződéses kötelezettségeit. A társaság közleménye végül megjegyezte: a Mol bízik benne, hogy rövid időn belül rendeződik a helyzet a gyártói oldalon, és újra zavartalanná válik az adalékanyag értékesítése. 

Borítókép: Teknős Miklós