időjárás 3°C Piroska 2022. January 18.
logo

A multiknak üzent Lázár János

Magyar Nemzet
2021.12.02. 14:29 2021.12.02. 14:55
A multiknak üzent Lázár János

A makói gumigyár előremenekült, ahelyett hogy teljesítette volna, amit vállalt: inkább visszafizeti a munkahelymegtartó támogatások egy részét, csak szabadon kirúghassa az embereket.

Magyarország kormányától azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Continental makói gyára (hivatalosan a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.) kezdeményezte az állammal kötött szerződés felmondását, mert nem tudja, nem akarja megtartani az érintett munkahelyeket – ismertette Facebook-oldalán Lázár János, a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte:

A pénz visszafizetése vereség a multinak, de még nem győzelem a kirúgott munkásoknak. Az utcára tett emberek megsegítéséért további lépéseket kell tennünk. Ebben a munkában rám is számíthatnak az elbocsátott dolgozók.

Mégis tettünk egy fontos lépést: összefogással elértük, hogy ne lehessen büntetlenül átverni a magyar államot – fogalmazott a politikus, aki bejegyzésében a multiknak is üzent:

Figyelmébe ajánlom az esetet minden olyan nagyvállalatnak, amely baleknak nézi Magyarországot. Tisztességtelen multik, vigyázó szemetek Makóra vessétek!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Facebook)