Második lett a Magyar Nemzet csapata az Equilor tőzsdeversenyén

Csapat és egyéni kategóriában indulhattak a szerkesztőségek és az újságírók.

Munkatársunktól
2021. 12. 03. 15:28
The Charging Bull or Wall Street Bull is pictured in the Manhattan borough of New York City
The Charging Bull or Wall Street Bull is pictured in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., January 16, 2019. REUTERS/Carlo Allegri - RC1197FCDF60 Fotó: Carlo Allegri Forrás: REUTERS/Carlo Allegri - RC1197FCDF60
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tőzsde Grand Prix Médiaverseny címmel nemzetközi részvénykereskedési versenyt szervezett az Equi­lor Befektetési Zrt., amelyen négy héten keresztül próbálhatták ki a média résztvevői egyénileg, illetve csapatban (szerkesztőségek), hogyan tudnak az adott időszak alatt a nemzetközi részvénypiacokon hozamot elérni. A választható termékek európai és amerikai részvények és ETF-ek voltak, shortolni (azaz árfolyamesésre játszani) nem lehetett. Feltétel volt, hogy legalább három kötést teljesítsen egy-egy résztvevő a piacon. Mind egyéni, mind csapatkategóriában azokat díjazták, aki pozitív hozamot tudtak elérni a verseny során.

A rendelkezésre álló négy hét alatt értelemszerűen nem volt értelme hosszú távú befektetésekben gondolkozni, így leginkább az éppen zajló események piaci hatásai szerint lehetett meghozni a döntéseket. Az elmúlt egy hónap – amikor a verseny zajlott – bővelkedett eseményekben, hírekben, piaci fordulatokban, így nem volt akadálya a rövid távú befektetési döntések meghozatalának. A legnépszerűbb részvény a Tesla volt, amely az említett időszakban tíz százalék feletti esést és emelkedést egyaránt produkált, de az energiaárakat követő ­ETF-ek is népszerűek voltak.

A csapatkategóriában szerkesztőségünk, a Magyar Nemzet gazdaságrovata második helyezést ért el; az első helyen a Millásreggeli csapata végzett. Egyéniben második helyen Nagy Károly, a Trend FM munkatársa végzett, első helyen pedig Eidenpenz József, az Mfor-Privátbankár újságírója.

Borítókép: A tőzsdei emelkedő trendet szimbolizáló bika szobra a New York-i Értéktőzsde előtt (Fotó: Carlo Allegri)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.