időjárás 2°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Második lett a Magyar Nemzet csapata az Equilor tőzsdeversenyén

Munkatársunktól
2021.12.03. 15:28 2021.12.03. 15:39
Második lett a Magyar Nemzet csapata az Equilor tőzsdeversenyén

Tőzsde Grand Prix Médiaverseny címmel nemzetközi részvénykereskedési versenyt szervezett az Equi­lor Befektetési Zrt., amelyen négy héten keresztül próbálhatták ki a média résztvevői egyénileg, illetve csapatban (szerkesztőségek), hogyan tudnak az adott időszak alatt a nemzetközi részvénypiacokon hozamot elérni. A választható termékek európai és amerikai részvények és ETF-ek voltak, shortolni (azaz árfolyamesésre játszani) nem lehetett. Feltétel volt, hogy legalább három kötést teljesítsen egy-egy résztvevő a piacon. Mind egyéni, mind csapatkategóriában azokat díjazták, aki pozitív hozamot tudtak elérni a verseny során.

A rendelkezésre álló négy hét alatt értelemszerűen nem volt értelme hosszú távú befektetésekben gondolkozni, így leginkább az éppen zajló események piaci hatásai szerint lehetett meghozni a döntéseket. Az elmúlt egy hónap – amikor a verseny zajlott – bővelkedett eseményekben, hírekben, piaci fordulatokban, így nem volt akadálya a rövid távú befektetési döntések meghozatalának. A legnépszerűbb részvény a Tesla volt, amely az említett időszakban tíz százalék feletti esést és emelkedést egyaránt produkált, de az energiaárakat követő ­ETF-ek is népszerűek voltak.

A csapatkategóriában szerkesztőségünk, a Magyar Nemzet gazdaságrovata második helyezést ért el; az első helyen a Millásreggeli csapata végzett. Egyéniben második helyen Nagy Károly, a Trend FM munkatársa végzett, első helyen pedig Eidenpenz József, az Mfor-Privátbankár újságírója.

Borítókép: A tőzsdei emelkedő trendet szimbolizáló bika szobra a New York-i Értéktőzsde előtt (Fotó: Carlo Allegri)