Jó hír érkezett, olajat talált a Mol idehaza

Tura környékén.

Forrás: Világgazdaság2024. 04. 30. 12:03
Algyõ, 2022. november 29.
A Mol algyõi olajfõgyûjtõje 2022. november 28-án. Még sokáig a hagyományos olaj -és gázkitermelés marad a Mol fõ profilja Algyõn, de a társaság vizsgálja a megújuló energiaforrások telepítésének lehetõségét - mondta Kardos László, a társaság algyõi termelési régió vezetõje újságíróknak a helyszínen.
MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres fúrást végzett Közép-Magyarországon, Tura település közelében a Mol és az O&GD Central Kft. (OGD). Nagyjából napi ötszáz hordót jelent a friss találat – írja a Világgazdaság

A portál részletezi, hogy a Mol még 2023 nyarán szerzett 49 százalékos részesedést az OGD által korábban elnyert három kutatási koncessziójában, ami azt jelenti, hogy a kincs 49 százaléka a Molnak megy, az 51 pedig az OGD-nek, mivel az új lelőhely naponta körülbelül ezer hordó kőolajat ad.

Az ötszáz hordó, ami a magyar vállalat részesedése a csoport 2023-as átlagos napi kőolajtermelésének nagyjából egy százaléka.

Megjegyzik, a Mol jelenlegi termelése napi kilencvenezer hordóegyenértékes, így ez alig fél százaléka a csoport teljes bányászott szénhidrogén-mennyiségének. Hangsúlyozzák továbbá, hogy a magyar termelés haszna még így is jelentős, mert nem kell kiépíteni az infrastruktúrát, amely elszállítja az olajat a közeli Dunai Finomítóba.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.