Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Csődöt jelentett, és az összes üzletét bezárja a magyarok egyik kedvenc ruhamárkája

Már munkát keres ezerötszáz ember.

Forrás: Világgazdaság2024. 05. 16. 16:38
Modern,Fashion,Store,Front,In,Downtown,Shopping,Mall.ruhaüzlet
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csődöt jelentett szerdán a düsseldorfi önkormányzati kerületi bíróságon az Esprit kiskereskedelmi lánc– írja a Világazdaság a Tektil Wirtschaft divatmagazin alapján. 

A döntés összesen hat leányvállalatot és 1500 alkalmazottat érint. A cég képviselője Mode-Riese arról beszélt, hogy a cél az Esprit európai üzletének átalakítása, amelyet nagyrészt Németországból irányítanak, és áthelyeznek jövőre. Ugyanakkor azt is jelezte, hogy 

már tárgyaltak egy érdeklődő pénzügyi befektetővel, aki még megmentheti a vállalatot.

A Bild szerint a csőd nem okozott különösebb meglepetést, ugyanis a cég évek óta válságban van. Az Esprit 2020-ban már átesett egy fizetésképtelenségi eljáráson; akkor a munkaerő mintegy harmadát bocsátották el és száz üzletet zártak be.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.