Csak a fizető utasoknak térít bónuszpontot a Wizz Air

Júliustól csak azoknak az utasoknak ad bónuszpontot a Wizz Air, akik valóban kifizették a repülőjegyet.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2020. 08. 08. 12:22
null
Budapest, 2012. február 27. A Wizz Air légitársaság Brüsszelbe tartó Airbus A320-as utasszállító repülőgépe száll fel a Liszt Ferenc-repülőtérről. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszaélésre hivatkozva lemondott járatai esetén már nem írja jóvá a 120 százalékos visszatérítést jelentő bónuszokat a Wizz Air, csak ha az utasok bankkártyával vagy átutalással fizették ki a repülőjegyet, nem pedig korábbi Wizz Air-pontokból.

A jelenségre az Okosutas.hu portál figyelt fel, amely megírta: a közelmúltban a Wizz Air eszerint módosította kapcsolódó szolgáltatási szabályzatát a törölt vagy módosított járatok esetében.

Elszállnak a bónuszpontok, ha az utas nem fizetett a jegyért
MTI Fotó: Mohai Balázs

A Világgazdaság kérdésére a fapados légitársaságnál megerősítették, hogy júliustól így járnak el. Azzal érveltek, hogy több tízezer eurós kárt okozott, hogy egyes utasok tudatosan visszaéltek a lehetőséggel, és a pontokból vett utakból extra visszatérítést kértek. Megfigyelték, hogy az élelmesek olyan úti célokra váltottak jegyeket, ahol az adott államok által bevezetett korlátozó intézkedések megakadályozták, hogy a Wizz Air végül elindítsa meghirdetett járatát, így szinte biztos volt, hogy az itthon maradt ügyfelek számíthattak a bónuszokra.

Önmagában kérdéseket vet fel az, ha visszaéléseket felfedezve egy társaság nem a visszaélőkkel szemben lép fel, hanem minden fogyasztóját bünteti – kommentálta a lapnak a cég minden ügyfelét érintő döntést Siklósi Máté fogyasztóvédelmi szakértő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.