A kormány nem zárkózik el a szakszervezetekkel való tárgyalás elől

Jelenleg érvényes megállapodás van úgy a minimálbér, mint a garantált bérminimum vonatkozásában és a nyolcszázalékos bérajánlást is aláírták a felek – mondta Bodó Sándor államtitkár.

Forrás: Hír TV2020. 01. 28. 12:00
null
Bodó Sándor szerint a kormány ösztönzi a távmunkát Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minimálbér és a bérminimum újratárgyalását követeli négy szakszervezet. Azt akarják, hogy a közszféra munkavállalói számára is biztosítsák a részvételt, hogy a kormány azonnal vezesse be a diplomás bérminimumot, különös tekintettel a közszolgálati diplomás bérminimumra, valamint, hogy állítsák vissza a közszolgálatban a 13. havi juttatást. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Hír TV Híradójának azt mondta, nem zárkóznak el a tárgyalások elől.

Bizonyos feltételek esetén ennek felülvizsgálatára van lehetőség. A szakszervezeti oldal tulajdonképpen ebben a vonatkozásban kezdeményezi a tárgyalásokat, míg a munkaadói oldal pedig arra hivatkozik, hogy a korábbi megállapodás érvényben van, ami egyébként igaz is. Ebben a helyzetben nyilvánvalóan hamarosan újra le fogunk ülni a felekkel, tárgyalni fogunk erről a dologról, de jelenleg érvényes megállapodás van úgy a minimálbér, mint a garantált bérminimum vonatkozásában és a nyolcszázalékos bérajánlást is aláírták a felek.

– mondta Bodó Sándor foglalkozáspolitikáért felelős államtitkár.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.